coverImage
ANUL   2017
Arctic Stream a fost înființată în 2017, de actualul Director General, Dragoș Diaconu, ca o societate cu raspundere limitată. In 2018, în urma unui proces riguros de audit, Arctic Stream devine Cisco Certified Premier Partner si, de asemenea, obține două certificări aliniate cu direcția de dezvoltare a companiei, respectiv: Cisco Advanced Enterprise și Cisco Advanced Security Specialization.
ANUL   2018
Încă de la început, Arctic Stream și-a propus să fie o companie de tehnologie care să promoveze și să integreze cele mai noi concepte și soluții, atât în zona infrastructurii de rețea (rețele LAN, WAN și Data Center software defined), cat și în zona securității IT (protecție la nivel de rețea, endpoint, etc). Anul 2018, reprezintă și primul an fiscal complet încheiat, în care Societatea a înregistrat o cifră de afaceri de peste 7.5 mil. RON.
ANUL   2019
In 2019, Societatea iși extinde parteneriatele de tehnologie cu producători de renume, atât în zona de securitate (Palo Alto Networks), cât și în zona de Data Center (Dell, VMware, Veeam). De asemenea, Societatea continuă investițiile și în resursele umane, iar echipa tehnică crește la toate nivelele (junior, senior, expert) pentru a putea susține proiecte mai complexe. Anul 2019, aduce cu sine și finalizarea primului proiect integrat de anvergură cu tehnologii complexe specifice service providerilor (MPLS), securitate (Next Generation Firewall, managementul identității utilizatorilor, protecție DNS, soluții de securitate bazate pe comportamentul retelei), colaborare (telefonie IP), precum si aplicații de management. Extinderea continuă și în direcția comercială, iar numărul de clienți se dubleaza, depașind nivelul de 50 de clienți, iar cifra de afaceri depașește valoarea de 17 mil. RON.
ANUL   2020
Deși anul 2020 a fost considerabil afectat de pandemia provocată de virusul COVID-19, atât la nivel economic, cât și la nivel social, acesta a reprezentat o oportunitate pentru Arctic Stream, care a primit solicitări de la clienții din portofoliu pentru asistență în organizarea lucrului de acasă, soluții de securitate, dar și contracte de mentenanță și suport. Investițiile continue în promovarea tehnologiilor noi, de ultimă generație dau roade, iar în anul 2020, Societatea reusește să implementeze cu succes un proiect complex ce a implicat tehnologii de software-defined WAN, precum și automatizari de retea pentru un client din industria producatoare de software din Romania, dar cu prezenta geografica extinsa. Anul 2020 a fost unul deosebit și s-a încheiat cu o cifra de afaceri de peste 40 mil. RON.
ANUL   2021
Anul 2021 a fost extrem de important, intrucât, Arctic Stream a devenit o companie publică, în urma unui plasamentului privat și a intrării la tranzacționare a acțiunilor AST, iar echipa Arctic Stream s-a extins de aproape trei ori, de la 8 la peste 22 de angajați și colaboratori, ceea ce a permis să ne ocupăm de proiecte din ce în ce mai complexe si mai numeroase. La finele anului 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 51,5 milioane de lei (10,39 milioane de euro), din revânzarea de tehnologii de comunicații, soluții de securitate şi furnizarea de servicii profesionale de consultanță IT.
ANUL   2022
Compania atinge cifra de afaceri de 82 milioane RON. Anul 2022 a însemnat o consolidare a echipei și o extindere până la 25 de angajați și colaboratori care stau la baza creșterii înregistrate (59% YoY). Unul din cele mai importante proiecte încheiate a fost construirea infrastructurii de date pentru Cluster Power, cel mai mare centru de date din Europa Centrală și de Sud-Est. Se observă primii pași făcuți în zona fondurilor de PNRR în rândul clienților care încep să investească în proiecte de transformarea digitală. Se continuă obținerea de noi certificări, precum și extinderea parteneriatelor cu companii de tehnologie care oferă soluții care să completeze portofoliul, și potrivit sloganului nostru: „Going the Extra Mile” - continuăm stabilirea și consolidarea de relații strategice, de încredere și pe termen lung.
Misiune
& Valori
STRATEGIA  ARCTIC STREAM SE BAZEAZA PE:
Construirea unui flux de proiecte care rezolva nevoi certe, adresabile cu tehnologii noi si/sau nivel ridicat de cunostinte, cu valoare adaugata mare in serviciile de implementare, pentru clienti strategici;
Construirea de relatii de incredere, constante, atat cu producatorii, cat si cu companii care au experienta cu clientii, dar nu si cu tehnologiile pe care Arctic Stream le promoveaza;
Dezvoltarea de parteneriate strategice cu alte companii de servicii IT care ofera servicii complementare (cum ar fi infrastructura fizica sau servicii de NOC si SOC).